Spennende dager i møte!

Fredag 15. 10. 2021 overværte jeg to samtaler mellom Bjørn Olav Jahr og Asbjørn Slettemark som fant sted under Bjørneboedagene i Kristiansand fra 14-17 oktober. Samtalene omhandlet Jahr’s bøker «Hvem drepte Birgitte Tengs» og «Drapene i Baneheia.TO HISTORIER EN SANNHET» med en presentasjon av sistnevnte bok sin oppfølger «Prosessen mot Viggo Kristiansen» som kommer i salg fra 01. 11. 2021.

Spenningen stiger etterhvert som dagene nå går, og vi venter på statsadvokat Schei sin avgjørelse ifht om Viggo Kristiansen blir direkte frifunnet eller om det avgjøres å kjøre full ny rettssak. Personlig så tror jeg at avgjørelsen vil føre til en direkte frifinnelse, selv om Viggo Kristiansen m/flere faktisk ønsker en full rettsbehandling. En full rettsbehandling krever at påtalemyndighetene er overbevist om at Viggo Kristiansen ved en ny rettsbehandling vil kunne bli dømt for ugjerningene og drapene som fant sted i Baneheia den 19. 05. 2000 igjen. Slik som bevisene ligger an nå, så ser jeg ingen muligheter for at det vil være realistisk i det hele tatt.

I dag kom endelig nyheten om at Viggo Kristiansen’s medtiltalte i år 2000, Jan Helge Andersen har vært inne til nye avhør. Det i 3 hele dager.

Vi er mange som har ventet på nyheten om at medtiltalte Jan Helge Andersen er avhørt, da det ved et par anledninger er meldt om forsinkelser ifht når dette skulle bli gjort. Men i dag endelig så kom den gledelige nyheten om at disse avhørene av Jan Helge Andersen var tatt. Som det også er blitt meldt, så har også Viggo Kristiansen stilt seg positiv til å avgi ny forklaring, så gjenstår det å se om statsadvokat Schei ønsker å foreta nytt avhør av Viggo Kristiansen eller ikke. Viggo Kristiansen selv er ihvertfall positiv til å gjenomført dette, om det skulle være aktuelt og/eller nødvendig.

Den 13. 10. 2021 ble også de to siste episodene av dokumentar serien «Baneheia kampen om sannheten» sluppet og kunne sees på Discovery+. Dokumentar serien er på 8 episoder og er produsert av Monster production AS i samarbeid med Discovery og Tv-Norge.

Dokumentar serien «Baneheia kampen om sannheten» består av 8 episoder, og tar oss med på et dypdykk ned i saken mot Viggo Kristiansen ifht de grusomme ugjerningene og drap som fant sted i Baneheia den 19. 05. 2000. Hvor to små jenter på 8 år og 10 år ble brutalt misbrukt og drept. Viggo Kristiansen har hele tiden hevdet sin uskyld, men ble allikavel stemplet som hovedmannen og hjernen bak disse grusomhetene. Personen som den gang var medtiltalt Jan Helge Andersen, erkjente sin deltakelse, men ble gitt en «redningsplanke» av politiet og grep sjansen til å fremstå som et offer for sin tidligere kamerat sine grusomheter selv. Viggo Kristiansen ble dermed landets mest forhatte mann, fremstilt som selve djevelens reinkarnasjon. Det til tross for at politiet verken den gang eller nå, har et eneste bevis som knytter Viggo Kristiansen til disse grusomme handlingene og påfølgende drap av disse to jentene. Som Kristiansand’s tidligere kriminalsjef Arne Pedersen uttalte ved pågripelsen. «Da vi fant DNA som knyttet den ene av de siktede, så var det ikke vanskelig å pågripe dem begge.» Den som politiet hadde gjort DNA funn på, det var Jan Helge Andersen.

Kristiansand’s tidligere kriminalsjef Arne Pedersen’s utsagn ifht DNA funn og pågripelsen.

Jeg anbefaler virkelig alle å få med seg disse episodene av dokumentar serien, samt å lese Bjørn Olav Jahr sin bok «Drapene i Baneheia. To historier en sannhet». Jeg er også 100% sikker på at også den boken’s oppfølger «Prosessen mot Viggo Kristiansen» vil være like mye et must som både den forrige boken om de grusomhetene som fant sted i Baneheia, og de 8 episodene fra dokumentar serien «Baneheia kampen om sannheten.»

#BaneheiaSaken #BjørnOlavJahr #ViggoKristiansen #Discovery+ #BaneheiaKampenOmSannheten #DrapeneIBaneheiaToHistorierEnSannhet #JanHelgeAndersen #EivindPedersen #ArvidSjødin #BirgitteTengs #HvemDrepteBirgitteTengs #ArnePedersen #Statsadvokaten #KommisjonenForGjenopptagelseAvStraffesaker #Gjenopptagelseskommisjonen #SivHallgren #Schei #Bjørneboedagene #Kristiansand #Justismord

Published by visaversaspeakup

Jeg oppfatter meg selv som ærlig,rettferdig,lojal,uredd,smilende,vennlig og konsekvent,streng og sint om jeg må😉

Leave a comment